5+1 συμβουλές για το Wettex

Τι είναι πιο οικολογικό, η χρήση του wettex ή το χαρτί κουζίνας; Και από τι είναι φτιαγμένο το wettex; Ανακυκλώνεται μετά το τέλος της ζωής του ή καταλήγει στη χωματερή; Πόσο καιρό παραμένει στο περιβάλλον; Αυτές ήταν μερικές από τις απορίες που στριφογύριζαν μέσα στο μυαλό μου την πρώτη περίοδο που ξεκίνησα να γράφω στο μπλογκ. Μέχρι που αποφάσισα να πάω στο σούπερ-μάρκετ και να κάνω έρευνα αγοράς στα wettex που κυκλοφορούν. Και ιδού τα συμπεράσματά μου:

1. Προς μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι το κλασικό, ορίτζιναλ wettex (αυτό που γράφει στην πλαστική δυστυχώς συσκευασία, Wettex The Original) είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά, δηλαδή κυτταρίνη (cellulose) και βαμβάκι και είναι βιοδιασπώμενο, άρα μπορεί να κομποστοποιηθεί. Θα το αναγνωρίσετε και από το σηματάκι με δεντράκι που γράφει 100% natural!

2. Προσοχή στα wettex απομίμηση που είναι φτιαγμένα από έναν συνδυασμό πλαστικών πρώτων υλών όπως πολυέστερ και πολυπροπυλένιο. Αυτά είναι πανάκια καθαριότητας που μοιάζουν με το κλασικό wettex αλλά θα τα ξεχωρίσετε επειδή είναι μαλακά και χνουδωτά, σε αντίθεση με το wettex που είναι σκληρό και άκαμπτο όταν είναι στεγνό. Επίσης το wettex φαίνεται κάπως τσαλακωμένο μέσα στη συσκευασία, ενώ τα πανάκια απομίμησης είναι αρκετά πιο λεία.

3. Το wettex δεν ανακυκλώνεται σύμφωνα με υποδείξεις της ελληνικής εταιρείας ανακύκλωσης ΑΕ. Παρ’ όλ’ αυτά επειδή είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά και θεωρητικά είναι βιοδιασπώμενο (προσοχή, μόνο το ορίτζιναλ) είναι περισσότερο οικολογικό από τη χρήση του χαρτιού κουζίνας που δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων σε καθημερινή βάση.

4. Η καλύτερη επιλογή είναι η χρήση του ορίτζιναλ wettex που όμως προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται πλένοντάς το στο πλυντήριο και αποφεύγοντας να αγοράζετε καινούριο κάθε τρεις και λίγο. Όταν θεωρήσετε ότι τελείωσε ο κύκλος ζωής του ρίξτε το στον κάδο μαζί με τα συμβατικά σκουπίδια ή (ακόμα καλύτερα) κομποστοποιήστε το σε κάδο κομοποστοποίησης.

5. Τελικά, χρησιμοποιώντας το wettex αντί για το χαρτί κουζίνας και ένα υφασμάτινο πετσετάκι αντί για χαρτοπετσέτες μειώνετε πολύ τον όγκο απορριμμάτων που δημιουργείτε καθημερινά. Προηγουμένως δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη χρήση του χαρτιού κουζίνας, και όμως το έχω μειώσει σε μεγάλο βαθμό και ήταν αρκετά απλό!

6. Και μια ακόμα συμβουλή για το wettex: επειδή παρ’ όλο που είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά, συσκευάζεται δυστυχώς σε πλαστικό 😦 προτιμήστε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα σε ρολό για να σας μείνει για πολύ καιρό, αντί για ένα μόνο κομμάτι που συσκευάζεται σε πλαστική συσκευασία ατομικά. Φυσικά, μόλις το ανοίξετε ρίξτε την πλαστική συσκευασία στην ανακύκλωση!

wettex rolo Wettex the original colourful wettexes

2 σκέψεις σχετικά με το “5+1 συμβουλές για το Wettex”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s