Καλαμάκια & Οδοντογλυφίδες / Straws & toothpicks

Δεν θα μπορούσα με τίποτα να το φανταστώ ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για τα καλαμάκια μίας χρήσης που είναι από πλαστικό, και όμως… Υπάρχουν καλαμάκια από διάφορα άλλα φυσικά υλικά όπως χάρτινα, καλαμάκια από μπαμπού, καθώς και καλαμάκια από γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι που είναι επαναχρησιμοποιούμενα!

Δείτε στις ιστοσελίδες που ακολουθούν όλες τις εναλλακτικές επιλογές και αγοράστε καλαμάκια από μπαμπού (καθώς επίσης και από γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι) στο Amazon.Τα μπαμπού υπάρχουν σε συσκευασίες από 12 μέχρι 100 τεμάχια.

https://simplystraws.com/

http://www.greenmunch.ca/

Και δύο ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε μια μεγάλη ποικιλία από χάρτινα καλαμάκια (π.χ. για το πάρτυ σας!):

http://www.craftbox.gr/eidi-party/anaproionta/kalamakia.html

http://www.bouquet-weddings.gr/party—17-c.asp

Αν φυσικά μπορείτε να αποφύγετε το καλαμάκι εντελώς ή να χρησιμοποιείτε ένα πολλαπλών χρήσεων για πολύ καιρό, προτιμήστε το από τα καλαμάκια μίας χρήσης! Χθες κι όλας κατά σύμπτωση περνούσα από τα Tiger και είδα στη βιτρίνα κάτι καινούρια δοχεία – ποτήρια που πωλούνται το καθένα με το δικό του καλαμάκι πολλαπλών χρήσεων προσαρμοσμένο σε ειδική εσοχή πάνω στο καπάκι τους.

Όσο για τις οδοντογλυφίδες, αποφύγετε τις πλαστικές και τις ξύλινες που είναι τυλιγμένες σε ατομικές πλαστικές συσκευασίες, και προτιμήστε να τις χρησιμοποιείτε μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος στοματικής υγιεινής. Εκτός από τις ξύλινες, ως μια ακόμα οικολογική επιλογή υπάρχουν και οι οδοντογλυφίδες από άμυλο καλαμποκιού.

simplystrawsglass straws  Stainless_Steel_Straw_with_Orange_Juice_WEB__08054.1410722699.1280.1280 Assorted_Paper_Straw_Packages__82547.1410723789.1280.1280 12 bamboo straws amazon Cornstarch-Toothpick (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s