Καθαρά μαλλιά χωρίς πλαστικές συσκευασίες. Γίνεται;

Και τώρα το λούσιμο των μαλλιών… ομολογώ ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να αποχωριστώ το πλαστικό μπουκαλάκι του σαμπουάν και της μάσκας μαλλιών μου (αν και πάντα τα ανακυκλώνω στο τέλος) αλλά η έρευνα που έκανα για να γράψω αυτό το μπλογκ ποστ με οδήγησαν να ανακαλύψω μερικές πολύ ενδιαφέρουσες plasticLess προτάσεις που ανυπομονώ να δοκιμάσω.

Μια σχετικά εύκολη λύση είναι να αγοράσετε μια μπάρα σαπουνιού ειδική για τα μαλλιά μέσα σε χάρτινη συσκευασία και να χρησιμοποιείτε αυτήν αντί για το υγρό σαμπουάν στο πλαστικό μπουκάλι. Η εταιρεία agora έχει στη σειρά με τα σαπούνια της και ειδικό σαπούνι για τα μαλλιά με δάφνη και δενδρολίβανο σε πολύ όμορφη συσκευασία. Σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων θα βρείτε και άλλα σαπούνια που είναι για μαλλιά καθώς και μερικά που είναι για μαλλιά και σώμα.

Εδώ αξίζει να αναφέρω μια εταιρεία που αν και δυστυχώς δε στέλνει τα προϊόντα της εκτός Αμερικής, είναι πρωτοποριακή στον χώρο του στερεού σαμπουάν (solid shampoo). Η εταιρεία ονομάζεται LUSH και έχει μια μεγάλη γκάμα σε σαμπουάν, ορισμένα conditioners, ακόμα και βαφές henna σε μπάρες σαπουνιού χωρίς καμία συσκευασία. Τα ασυσκεύαστα προϊόντα αποτελούν μία από τις έξι βασικές αρχές της εταιρείας, την οποία ονομάζει Naked 😉 Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι στα προϊόντα που χρησιμοποιεί συσκευασίες (πλαστικά δοχεία), αυτές είναι φτιαγμένες από 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό. Η εταιρεία επίσης δέχεται επιστροφές των δοχείων της τα οποία στη συνέχεια ανακυκλώνει χαρίζοντας ως κίνητρο και μία μάσκα προσώπου. Κάτι σαν τα γυάλινα μπουκαλάκια της έψα ένα πράγμα… Τα προιόντα της LUSH έχουν φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο ενώ στο Fb ανακάλυψα την ύπαρξη σελίδας με το όνομα We want LUSH handmade cosmetics in Greece!

Η δεύτερη πιο ακραία ίσως λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να ξεκινήσετε το «No poo experiment»! Ναι καλά ακούσατε, no poo που προκύπτει από το no shampoo και σημαίνει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σαπούνι ή σαμπουάν στα μαλλιά σας εντελώς. Όσοι/ες το έχουν δοκιμάσει φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και δηλώνουν ότι τα μαλλιά τους είναι μαλακά και λαμπερά ενώ το κεφάλι ξαναβρίσκει έτσι την ισορροπία σε φυσικά έλαια που αφαιρεί το σαμπουάν. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες προσαρμογής τα μαλλιά βρίσκουν τη φυσική τους μορφή και φαίνονται όμορφα και υγιή. Μέσα στα πλαίσια του «no poo» κάποιοι/ες χρησιμοποιούν επίσης σόδα και μηλόξιδο για να καθαρίσουν τα μαλλιά τους κάθε μερικές ημέρες ή κάθε εβδομάδα και λένε ότι έχει θαυματουργά αποτελέσματα και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται καθαρά, λαμπερά και πολύ λιγότερο ατίθασα σε σχέση με το σαμπουάν. Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε άρθρα με μαρτυρίες στα αγγλικά, αν και στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές ακόμα πληροφορίες.

Και για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο: Φυσικές συνταγές για μάσκες μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι/ες σας στο σπίτι για να αποφύγετε τόσο τα χημικά συστατικά όσο και τα πλαστικά κουτιά!

http://www.thefitindian.com/6-best-natural-homemade-hair-masks-for-dull-and-damaged-hair/

http://hellonatural.co/homemade-hair-treatments/

solid shampoo bars LaurelForHair-3-1030x638

3 σκέψεις σχετικά με το “Καθαρά μαλλιά χωρίς πλαστικές συσκευασίες. Γίνεται;”

Σχολιάστε