Το 365 2lessplastic μπαίνει στον 2ο χρόνο της ζωής του

Το 365 2lessplastic ξεκίνησε το διαδικτυακό ταξίδι του πριν ένα χρόνο, τον Γενάρη 2015, περισσότερο σαν ημερολόγιο και σαν μέσο καταγραφής και επικοινωνίας μια προσωπικής προσπάθειας με τη μορφή εκστρατείας, για τη μείωση των πλαστικών προϊόντων και την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης, που στην Ελλάδα παραμένει ακόμα άγνωστο σε μεγάλο βαθμό.

Στο άρθρο της σελίδας About the project, όπου μπορείτε να διαβάσετε το ιστορικό και τους λόγους που με οδήγησαν να ξεκινήσω αυτήν την εκστρατεία, είχα γράψει τότε ότι δεν ξεκινάω με καμία αυταπάτη ότι αν εγώ, κι εσύ, και άλλα δέκα ή εκατό άτομα μειώσουμε αισθητά την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιούμε καθημερινά, θα λυθεί αυτόματα το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη ή θα σταματήσει η εξόρυξη πετρελαίου, όταν υπάρχουν βιομηχανίες και οικονομίες που έχουν βασιστεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε αυτά (και άλλα περιβαλλοντικά επιζήμια υλικά) για την ανάπτυξή τους.

Παρ’ όλα αυτά, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, η προσωπική και η συλλογική προσπάθεια είναι σημαντικό να γίνονται ταυτόχρονα, ώστε να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν, πήρε σάρκα και οστά το 365 2lessplastic project, μέσω του οποίου εδώ και έναν χρόνο, μοιράζομαι ιδέες, σκέψεις, προτάσεις και συμβουλές για να κάνουμε τις ζωές μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει plasticLess. Κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου δημοσιεύθηκαν στο μπλογκ άρθρα που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα πλαστικών προϊόντων και υλικών που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, καθώς και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε, αντικαθιστώντας τα με επαναχρησιμοποιούμενα ή φυσικά υλικά. Σύντομα θα ακολουθήσει και άρθρο απολογισμού για τα αποτελέσματα της εκστρατείας από ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο!

Τώρα που το 365 2lessplastic μπαίνει στον 2ο χρόνο της ζωής του, το μπλογκ θα αλλάξει κάπως μορφή και θεματική. Τα άρθρα δεν θα δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση (όπως γινόταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου χρόνου) ενώ η θεματική τους θα επικεντρώνεται κυρίως στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης (και λιγότερο στις προσωπικές, καθημερινές μας συνήθειες) καθώς και στο τρίπτυχο Μείωση-Επανάχρηση-Ανακύκλωση. Κάποιες φορές θα γίνονται αναδημοσιεύσεις ή μεταφράσεις άρθρων, ώστε να μεταφέρεται η πλούσια εμπειρία από άλλες χώρες. Η θεματική των άρθρων θα δίνει έμφαση κυρίως σε κινήματα και στην παρουσίαση πρωτοβουλιών που είτε δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της πλαστικής ρύπανσης, ή εφαρμόζουν πρακτικές μείωσης-επανάχρησης-ανακύκλωσης.

Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τις φίλες και τους φίλους που μου στέλνουν καθημερινά σχεδόν άρθρα και ιδέες από πρωτοβουλίες σχετικές με το θέμα αυτό και θα ήθελα να υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσω όλο αυτό το υλικό να δημοσιευθεί σιγά σιγά στο μπλογκ.

Θα ήθελα τέλος να ευχηθώ στην προσπάθεια που ξεκίνησε με το 365 2lessplastic project, χρόνια πολλά και καλή συνέχεια στο νέο, πιο ώριμο πια ταξίδι της!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s